Yemen Balıkçılık Bakanı Kifayin, “İran’a ait iki gemi, Yemen karasularına izinsiz girdi.” dedi.
Yemen Balıkçılık Bakanı Fahd Kifayin, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, iki İran gemisinin Yemen karasularına izinsiz girdiğini belirterek, bunu “uluslararası hukukun apaçık ihlali” olarak nitelendirdi.
İran gemilerinin benzer bir ihlali yakın bir zamanda da gerçekleştirdiğini kaydeden Kifayin, “İran gemileri, provokatif bir şekilde Yemen karasularına girdi, Abd el-Kuri ile Sahme adalarına 5 milden daha az mesafede yaklaştı. Bu eylem hukuksuz bir şekilde avlanmak, su altı zenginliklerine zarar vermek ve Yemen karasularını ihlal etmek anlamına gelir.” ifadesini kullandı.
Kifayin, mart ayında da bir İran gemisinin Sokotra adası açıklarında Yemen karasularına girerek benzer bir ihlali gerçekleştirdiğini, bunun üzerine geminin alıkonulduğunu ve mürettebatının sorgulandığını hatırlatarak, ülkenin içinde bulunduğu şartlar fırsat bilinerek su altı zenginliklerine yönelik ihlaller yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.
İran yönetiminden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.
Yemen Hükümeti İran’ın, balıkçı gemileri aracılığıyla Husilere silah taşıdığını iddia ediyor, İran Yemen Hükümetinin bu iddialarını yalanlıyor.
AA
Kıymetli okuyucularımız… Bu sayfayı okuyorsanız, VPN ile ulaşmışsınızdır, ya da... Haberin Devamı..
Suriye’de her şeyin felakete doğru evrildiği iç savaşın üzerinden tam... Haberin Devamı..
Libya İçişleri Bakanlığı: Esed rejimi, Hizbullah ve İran Hafter’e destek... Haberin Devamı..
YPG/PKK’lı teröristler, Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim 2019’da varılan... Haberin Devamı..
Suudi Arabistan yönetimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili olarak... Haberin Devamı..
Mekke’deki Türk umrecilerin yakınlarından Yavuz Selim Kaçar, umrecilerin halihazırda otel... Haberin Devamı..
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib konusunda Türkiye’nin yanında olduklarını... Haberin Devamı..
Yorum Yazın