Müslümanların zor şartlar altında yaşadığı Myanmar’da, bir süredir hazırlıkları süren Kurban Bayramı bugün kutlanmaya başladı.
Devlet yönetiminin aldığı karar kapsamında yalnızca bir gün kurban kesmelerine müsaade edilen Müslümanlar, bayram sevincinin yanı sıra akşama kadar tüm işlerini tamamlamanın telaşını yaşıyor.
Ülkede kurbanlar, ağırlıklı olarak Arakan ile Yangon’da kesiliyor. Bu kapsamda, sabah namazından sonra bayram için hazırlanmaya başlayan Müslüman Myanmarlılar, ilk olarak bayram namazında bir araya geldi.
Camileri dolduran her yaştan Myanmarlılar, namazın ardından kolları sıvayarak, kendilerini bekleyen kurbanlıkları kesip, ardından da diğer işlemleri tamamladı.
Başta İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sadakataşı Derneği olmak üzere Türkiye’den gelen bazı hayırseverler de bayramı, Myanmar’da geçirdi. Kurban bağışlarını takip eden hayırseverler, aynı zamanda Myanmarlı Müslümanların bayram sevincine de ortak oldu. Hayırseverlerin bir kısmı Arakan’a giderken, bir kısmı da Yangon’a bağlı Dala kasabasındaki kurban çalışmalarına katıldı.
Fetih Medya-Haber Merkezi
Kıymetli okuyucularımız… Bu sayfayı okuyorsanız, VPN ile ulaşmışsınızdır, ya da... Haberin Devamı..
Çin, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Çinli medya kuruluşlarına getirdiği yeni... Haberin Devamı..
Çin, ABD’li 3 medya kuruluşu için çalışan ABD vatandaşlarının çalışma... Haberin Devamı..
Özbekistan Müslüman ofisi ülkede görülen koronavirüs vakalarının artmasına önlem olarak... Haberin Devamı..
Yemen’deki Husiler, koalisyon güçlerini yakıt tankerlerini alıkoymakla suçladı Yemen‘deki İran... Haberin Devamı..
Koronavirüs önlemleri bakanlıklar tarafından hızlıca alınmaya devam edilirken okulların kapalı... Haberin Devamı..
Rusya ve Suudi Arabistan arasında başlayan petrol krizi ve yeni... Haberin Devamı..
Yorum Yazın