Rusya ordusu, Mısır ile ‘Dostluğun Koruyucuları 2’ adlı ortak askeri tatbikat düzenledi. Mısır ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Rusya ile Mısır paraşütçü birliklerinin, Rusya’nın güneyinde yer alan Novorossiysk kentinde düzenlenen “Dostluğun Koruyucuları 2” tatbikatı kapsamında askeri eğitime başladığı belirtildi. Geçen yıl Ekim ayında Mısır’da gerçekleştirilen ‘Dostluğun Koruyucuları 1’in devamı niteliğindeki söz konusu tatbikatın, iki ülkenin paraşütçü birlikleri tarafından yapılan önemli ortak eğitimlerden biri olduğuna dikkat çekildi.
Sputnik’in aktardığına göre indirme operasyonlarının da yer alacağı tatbikatın, 22 Eylül’e kadar devam etmesi bekleniyor.
Rusya Savunma Bakanlığı ise Rus paraşütçü birliklerin, Dostluğun Koruyucuları 2 ortak askeri tatbikatına katılmak üzere ülkeye gelen Mısırlı birlikleri, ülkenin güneybatısındaki Anapa kentinde karşıladığını açıklamıştı.
Mısır ile Rusya paraşütçü birliklerinin, geçen Ekim ayında Mısır’ın kuzeybatısındaki El-Alemeyn bölgesinde bulunan Muhammed Necib askeri üssünde düzenlediği “Dostluğun Koruyucuları 1” tatbikatına, 700’den fazla asker ve farklı modellerde 30 savaş uçağı katılmıştı.
İktibas: Mepanews, sorumluluk kaynağa aittir.
Kıymetli okuyucularımız… Bu sayfayı okuyorsanız, VPN ile ulaşmışsınızdır, ya da... Haberin Devamı..
Çin, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Çinli medya kuruluşlarına getirdiği yeni... Haberin Devamı..
Çin, ABD’li 3 medya kuruluşu için çalışan ABD vatandaşlarının çalışma... Haberin Devamı..
Özbekistan Müslüman ofisi ülkede görülen koronavirüs vakalarının artmasına önlem olarak... Haberin Devamı..
Yemen’deki Husiler, koalisyon güçlerini yakıt tankerlerini alıkoymakla suçladı Yemen‘deki İran... Haberin Devamı..
Koronavirüs önlemleri bakanlıklar tarafından hızlıca alınmaya devam edilirken okulların kapalı... Haberin Devamı..
Rusya ve Suudi Arabistan arasında başlayan petrol krizi ve yeni... Haberin Devamı..
Yorum Yazın